BETER
in opleiden

Resultaatgericht Coachen

Leidinggeven kan op verschillende manieren. Een manier die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen is “coachend leiderschap”. Steeds meer leidinggevenden hebben de behoefte om zich hierin te bekwamen. Een belangrijk aspect hiervan is het leren voeren van een coachgesprek. Deze opleiding op HBO niveau voorziet op een flexibele manier in deze behoefte. Onderwerpen die tijdens de opleiding 'Resultaatgericht Coachen' aan bod komen zijn coachend leiderschap, situationeel leidinggeven, communicatie, conflictmanagement, vertrouwen, het coachgesprek, feedback geven en teamontwikkeling. Aan het eind ontvang je, na het behalen van het examen, een certificaat van de opleiding 'Resultaatgericht Coachen'.

Na het afronden van de opleiding heb je inzicht in theorie met betrekking tot coachend leiderschap. Heb je vaardigheden ontwikkeld om op een coachende manier leiding te geven. Tevens ben je in staat om op een gestructureerde manier een coachgesprek te voeren. Daarnaast ontwikkel je tijdens de opleiding je communicatieve vaardigheden en ben je in staat om conflicten aan te gaan en op te lossen.

De opleiding richt zich op leidinggevenden uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. De leidinggevenden hebben tussen de 0-3 jaar ervaring of nog weinig ervaring met leiderschapstraining.

De opleiding Resultaatgericht Coachen start op de volgende data:

Startmoment - september 2023
Live meeting 1: 14 september 2023 (9.00 - 17.00)
Online meeting 1: 26 september 2023 (10.00 - 11.15)
Online meeting 2: 3 oktober 2023 (9.30 - 10.45)
Live meeting 2: 10 oktober 2023 (13.00 - 17.00)
Online meeting 3: 31 oktober 2023 (9.30 - 10.45)
Live meeting 3: 7 november 2023 (9.30 - 13.30)
Online meeting 4: 11 december 2023 (10.00 - 11.15)
Live meeting 4: 19 december 2023 (9.00 - 13.00)
Online meeting 5: 11 januari 2024 (10.00 - 11.15)
Live meeting 5: 19 januari 2024 (9.00 - 17.00)

Naast de live en online meetings zullen er ook drie individuele coachgesprekken plaatsvinden. Deze worden individueel ingepland in de maanden september, november en januari.

Heb je interesse? Neem dan contact op via info@wijzijnmeglio.nl

Schrijf je nu in via ons online leerplatform Profsupport Company 

Persoonlijk Leiderschap Ibiza

Een opleiding geschikt voor professionals uit het bedrijfsleven of de publieke en private sector die willen ontwikkelen in het nemen van regie én verantwoordelijkheid op professioneel én persoonlijk vlak. Deelnemen aan deze opleiding vraagt om kracht, kwetsbaarheid en moed en stelt je in staat stappen te maken in je ontwikkeling. Je leert niet alleen jezelf echt goed kennen maar ook om keuzes te maken vanuit je authentieke zelf en van daaruit verantwoordelijkheid te nemen.

Het opleidingsprogramma duurt vijf dagen waarin drie hoofdthema's centraal staan:

  • Ego & Ik
  • Autonomie & Verbinding
  • Keuzes maken & Verantwoordelijkheid nemen

Op dag vijf, de laatste dag, breng je alles wat je de afgelopen dagen geleerd hebt samen in een moodboard 'Van droom naar werkelijkheid'. Centraal staan de vragen: wat neem je mee van deze bijzondere reis? Wat laat je achter? Vanuit welke waarden wil JIJ leven? En hoe ga je dit vormgeven?

De opleiding Persoonlijk Leidershap zal voor de vijfde keer in successie plaatsvinden van 25 september tot 30 september 2023, op het inspirerende eiland Ibiza.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@wijzijnmeglio.nl

Schrijf je nu in via ons online leerplatform Profsupport Company

Balans werk-privé

In de afgelopen jaren heeft werkstress in het bedrijfsleven een steeds prominentere rol gekregen. De samenleving veranderd in een hoog tempo en van werknemers wordt verwacht dat zij hierin mee kunnen. De communicatie verloopt sneller en bedrijven voeren de druk op om relevant te blijven in de markt. Hierdoor ervaren werknemers meer stress. Daarom is het van belang dat werknemers leren om hun stress te reguleren. Deze opleiding is erop gericht om werknemers te leren om gezond, productief en gelukkig te blijven.

Dus wil jij meer weten over de oorzaken en gevolgen van stress, hoe je het herkent en hoe je er het beste mee om kunt gaan? Dan is deze opleiding wat voor jou! De opleiding bestaat uit drie live sessies en twee online sessies.

Let op! De komende opleidsingsronde van Balans Werk-privé zit VOL.

Heb je interesse? Neem dan contact op met info@wijzijnmeglio.nl

Schrijf je nu in via ons online leerplatform Profsupport Company

Agressie Management

Helaas komt agressie voor in de zorg. Zorgmedewerkers worden geregeld geconfronteerd met lastig of dwingend gedrag. Zo kan er frustratie zijn over lange wachttijden, bezoektijden of andere ongemakken. Hiernaast kunnen dementerende ouderen vanuit ‘onbegrepen gedrag’ agressief gedrag vertonen (schelden, slaan, vastpakken, dwingend gedrag). Dit gedrag komt voort uit hun ziektebeeld en heeft een hele andere oorzaak en aanpak als de agressie die uit frustratie voortkomt.

Effectief leren omgaan met boze of dwingende mensen is essentieel voor de moderne zorgprofessional. Als eerste begint dit bij goed zorgen voor jezelf, je eigen grenzen weten aan te geven en rustig kunnen blijven in een spannende situatie. De tweede stap is het herkennen van het gedrag van de ander. Is het een ontlading van frustraties, wordt er op de persoon gespeeld, of is het soms gedrag wat voortkomt uit de pathologie van de cliënt? De derde stap is de bijpassende effectieve reactie te geven.

In deze training leer je het verschil inzien tussen frustratie gedrag en dwingend, persoonlijk gedrag. Ook kijken we naar effectieve manier om hier mee om te gaan. Hierbij wordt de ‘wapenkast’ geïntroduceerd, een verzameling van vijf interventie technieken (‘wapens’) om ongewenst gedrag te kunnen veranderen of stoppen. Handig gereedschap, wat ook blijkt te werken bij lastige collega’s, managers, partners en zelfs kinderen!

Let op! De komende opleidingsronde van Agressiemanagement zit VOL.

Heb je interesse? Neem dan contact op met info@wijzijnmeglio.nl

Schrijf je nu in via ons online leerplatform Profsupport Company 

Succesvol Communiceren

Communiceren doen we allemaal, echter is het nog niet eenvoudig dit op een effectieve manier te doen. Zo praat men langs elkaar heen, begrijpt de boodschap van de ander niet of ontstaat er een conflict als gevolg miscommunicatie. Daarom verdiepen we ons tijdens deze opleiding in effectieve communicatie en onderzoeken we hoe je dit kan gebruiken in jouw voordeel. Communicatie is namelijk zowel in het bedrijfsleven als in privésfeer essentieel.

Als we het hebben over effectief communiceren praten we niet alleen om verbale communicatie, maar ook over non-verbale- en meta communicatie. Gedurende de opleiding behandelen we uiteraard al deze verschillende vormen. Communiceren kan je namelijk leren!

De opleiding Succesvol communiceren start september 2023. Zie de data hieronder:

Live meeting 1: 22 september – 9:30 tot 13:00
Online meeting 1: 27 september – 15:15 tot 16:30
Live meeting 2: 6 oktober – 9:30 tot 13:00
Online meeting 2: 11 oktober – 15:15 tot 16:30
Live meeting 3: 20 oktober – 9:30 tot 13:00

Heb je interesse? Neem dan contact op met info@wijzijnmeglio.nl

Schrijf je nu in via ons online leerplatform Profsupport Company