Persoonlijk Leiderschap Ibiza

Een opleiding geschikt voor professionals uit het bedrijfsleven of de publieke en private sector die willen ontwikkelen in het nemen van regie én verantwoordelijkheid op professioneel én persoonlijk vlak. Deelnemen aan deze opleiding vraagt om kracht, kwetsbaarheid en moed en stelt je in staat stappen te maken in je ontwikkeling. Je leert niet alleen jezelf echt goed kennen maar ook om keuzes te maken vanuit je authentieke zelf en van daaruit verantwoordelijkheid te nemen.

Het opleidingsprogramma duurt vijf dagen waarin drie hoofdthema's centraal staan:

  • Ego & Ik
  • Autonomie & Verbinding
  • Keuzes maken & Verantwoordelijkheid nemen

Op dag vijf, de laatste dag, breng je alles wat je de afgelopen dagen geleerd hebt samen in een moodboard 'Van droom naar werkelijkheid'. Centraal staan de vragen: wat neem je mee van deze bijzondere reis? Wat laat je achter? Vanuit welke waarden wil JIJ leven? En hoe ga je dit vormgeven?

Stress Management Training

In de afgelopen jaren heeft werkstress in het bedrijfsleven een steeds prominentere rol gekregen. De samenleving veranderd in een hoog tempo en van werknemers wordt verwacht dat zij hierin mee kunnen. De communicatie verloopt sneller en bedrijven voeren de druk op om relevant te blijven in de markt. Hierdoor ervaren werknemers meer stress. Daarom is het van belang dat werknemers leren om hun stress te reguleren. Deze Stress Management Training is erop gericht om werknemers te leren om gezond, productief en gelukkig te blijven.

Dus wil jij meer weten over de oorzaken en gevolgen van stress, hoe je het herkent en hoe je er het beste mee om kunt gaan? Dan is deze Stress Management Training wat voor jou!

Komende tijd starten er een aantal open opleidingen:

Start december 2020 - VOL

Start januari 2021:
donderdagen 15.30-17.00
(7/1, 14/1, 21/1, 28/1, 4/2, 11/2): VOL

Start februari 2021:
dinsdagen 9.00-10.30
(2/2, 9/2, 16/2, 23/2, 2/3, 9/3): VOL

Start maart 2021:
woensdagen 15.30-17.00
(3/3, 10/3, 17/3, 24/3, 31/3, 7/4): VOL

 

Heb je interesse? Neem dan contact op met info@wijzijnmeglio.nl

Agressie Management

Helaas komt agressie voor in de zorg. Zorgmedewerkers worden geregeld geconfronteerd met lastig of dwingend gedrag. Zo kan er frustratie zijn over lange wachttijden, bezoektijden of andere ongemakken. Hiernaast kunnen dementerende ouderen vanuit ‘onbegrepen gedrag’ agressief gedrag vertonen (schelden, slaan, vastpakken, dwingend gedrag). Dit gedrag komt voort uit hun ziektebeeld en heeft een hele andere oorzaak en aanpak als de agressie die uit frustratie voortkomt.

Effectief leren omgaan met boze of dwingende mensen is essentieel voor de moderne zorgprofessional. Als eerste begint dit bij goed zorgen voor jezelf, je eigen grenzen weten aan te geven en rustig kunnen blijven in een spannende situatie. De tweede stap is het herkennen van het gedrag van de ander. Is het een ontlading van frustraties, wordt er op de persoon gespeeld, of is het soms gedrag wat voortkomt uit de pathologie van de cliënt? De derde stap is de bijpassende effectieve reactie te geven.

In deze training leer je het verschil inzien tussen frustratie gedrag en dwingend, persoonlijk gedrag. Ook kijken we naar effectieve manier om hier mee om te gaan. Hierbij wordt de ‘wapenkast’ geïntroduceerd, een verzameling van vijf interventie technieken (‘wapens’) om ongewenst gedrag te kunnen veranderen of stoppen. Handig gereedschap, wat ook blijkt te werken bij lastige collega’s, managers, partners en zelfs kinderen!

De komende tijd zal de opleiding Agressie Management te volgen zijn in:

Start mei 2021: 
Woensdagen van 9:00 - 12:30
(5/5 - 12/5 - 19/5 - 26/5) - VOL

Start juni 2021:
Woensdagen van 9:00 - 12:30
(2/6 - 9/6 - 16/6 - 23/6) - VOL