REFERENTIES

‘Samen sterk’

Sinds 2018 heeft MultiSafe haar krachten gebundeld met Heilbron. Dankzij het samenkomen van hun expertise kunnen zij een betere dienstverlening aanbieden op het gebied van inkomens- en zorgverzekeringen. MultiSafe kwam hierbij voor de uitdaging te staan om zich goed aan te passen aan een nieuwe locatie, aan nieuwe collega’s en aan nieuwe systemen en procedures.

Dit vraagt om een behoorlijke mate van flexibiliteit. Binnen het organisatie-ontwikkeltraject helpt Meglio om de verbinding tussen de teams van MultiSafe te versterken, zodat zij gezamenlijk een mooie positie kunnen verwerven binnen de grote organisatie Heilbron. Meglio-coaches Gaby Erens en Paul van Zwam behandelen onderwerpen als werkplezier, efficiëntie, klanttevredenheid en samenwerking. In een individueel gesprek met een van de coaches gaf iedere medewerker van tevoren input voor het traject. Zodoende is een traject gestart met een gezamenlijk draagvlak waarin elke deelnemer ook eigen verantwoordelijkheid heeft.

Door een afwisseling van interviews, groepsdialogen en licht sportieve, speelse werkvormen kwamen de medewerkers met elkaar nader in contact. Ze leren zichzelf en hun collega’s beter kennen en begrijpen. In een van de trainingen werd het conflicthanteringmodel van Thomas & Kilmann letterlijk op de vloer neer gelegd zodat medewerkers zichzelf daarin konden plaatsen.

Quote van een deelnemer: “Ik realiseer me nu dat ik conflicten vaak uit de weg ga, maar dat ik ze beter op een andere manier kan oplossen.’’

Het ontwikkeltraject zet de deelnemers aan het denken over wat er nodig is voor een goede samenwerking. In een veranderde situatie heb je niet meer dezelfde invloed als voorheen. Waar heb je wel invloed op en hoe kun je omgaan met zaken waar je geen invloed op hebt? De deelnemers delen deze vragen met elkaar en geven elkaar tips. Zo komen ze tot concrete afspraken en acties.

Quote van coach: “MultiSafe heeft fijne medewerkers die heel gefocust zijn op hun werk en hun klanten. Door elkaar beter te leren kennen en begrijpen hebben zij nu ook meer focus op elkaar, waardoor zij als team sterker zijn geworden.’’

‘Coach van Jezelf - In tijden van Corona’

Waarschijnlijk zul je deze coronacrisis moeilijk vinden om te bevatten. Er is in een korte tijd ongelofelijk veel veranderd waardoor nu alles op zijn kop staat. In het nieuws hoor je zorgwekkende berichten en opeens is je toekomst minder zeker. Negatieve gedachten en gevoelens kunnen bezit van je nemen in deze onzekere tijden, waardoor je bijvoorbeeld somber kunt raken. Het gevecht in je hoofd om deze crisis een plekje te geven kan vermoeiend zijn.

De workshop Coach van Jezelf in tijde van Corona is ontwikkeld om het personeel van De Verzuimeconoom mentaal te ondersteunen in deze crisis. Zodoende willen we onze zakelijke partners bijstaan om het hoofd boven water te houden. In de workshop gaat de deelnemer samen met een van de Meglio-coaches op zoek naar hoe hij of zij beter door deze coronacrisis heen kan komen. Er wordt besproken welk effect negatieve gedachtes kunnen hebben en hoe je anders met ze kunt omgaan. De deelnemers krijgen een aantal psychologische handvaten aangereikt waarmee ze hun gedachten en gevoelens beter kunnen reguleren.

Quote van een deelnemer: “Ondanks het videobellen vond ik het makkelijk om open te zijn naar de coach. De coach heeft me echt een spiegel voorgehouden waardoor ik me meer bewust ben geworden van wat ik belangrijk vind en hoe ik me daarop kan richten.’’

De coronacrisis heeft er voornamelijk voor gezorgd dat we ons leven anders zijn moeten gaan inrichten. Een belangrijk onderdeel van de workshop is het bespreken van hoe je als deelnemer dat wílt doen. Waar wil je juist nu meer aandacht, energie en tijd aan besteden? Misschien wil je de relatie met je partner versterken of wil je nu de kans grijpen om wat meer voor jezelf te gaan zorgen. Vervolgens ga je, aan de hand van de thuisopdracht, zelf jouw intenties uitwerken in een concreet plan.

Quote van coach: “De thuisopdracht biedt de deelnemers een extra houvast waardoor ze vaak na een week al goede stappen zetten.’’

Dedicated

Dedicated is met zijn twee filialen in de binnenstad van Nijmegen dé winkel bij uitstek voor de man van nu. De winkel biedt casual kleding aan waarbij hun service in het teken staat van toewijding en een persoonlijke benadering. Om deze service goed te kunnen verlenen, wil Dedicated het personeel ondersteuning bieden in hun professionele ontwikkeling. Dit doet Dedicated in samenwerking met Meglio!

In het ontwikkeltraject van 1.5 jaar wordt er met de trainers van Meglio! gewerkt aan een bedrijfscultuur waarin medewerkers lekker in hun vel zitten, altijd op zoek zijn naar verbetering en goed met elkaar kunnen samenwerken. Meglio! probeert de organisatie op een actieve en tevens serieuze wijze iets te leren. Zo is het traject geïntroduceerd door middel van een bokstraining waarin het vertrouwen werd gecreëerd om verandering samen voor elkaar te boksen.

Een andere training vond plaats bij de Nijmeegse voetbalclub N.E.C. De directie van Dedicated had voor deze training speciale sportkleding laten ontwerpen. In een kleedkamersessie maakten de teams binnen de organisatie plannen waarmee ze meer verantwoordelijkheid konden nemen voor hun gezamenlijke eindresultaten. Dit had als doel om de productie te laten stijgen.

Werknemer Luuk: “De trainingen zorgen dat ik bewust word van een hoop zaken. Door te samenwerken met mijn teamgenoten in een andere setting leer ik ze nog beter kennen.’’

De afgelopen training vond plaats in het filiaal aan het Koningsplein waarin medewerkers hebben gewerkt met een acteur aan hun sales-vaardigheden. Directeur Jan Diebels werd vooral verrast door de manier waarop sommige medewerkers uit hun comfortzone stapten. De trainingen zijn vaak nog dagen onderwerp van gesprek. De komende tijd gaat Jan met zijn team werken aan het levendig houden van de opgedane kennis.

Directeur Jan: “Meglio! geldt voor mij als een goede sparringpartner waar ik moeilijke vraagstukken mee kan bespreken.’’