STAP-budget

STAP-budget

Ontvang € 1.000 subsidie voor onze opleidingen!

Een opleiding volgen om je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven, je positie op de arbeidsmarkt te versterken en de regie te pakken over jouw carrière? Door de invoering van het STAP-budget is dit nu erg toegankelijk geworden! Schrijf je in voor een opleiding die bij jouw past en krijg hiervoor een jaarlijkse subsidie van € 1.000.

Op ons NRTO-geaccrediteerde opleidingsplatform Profsupport Company staan verscheidene opleidingen die allen in aanmerking komen voor het STAP-budget. Neem een kijkje en pak deze kans om de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling te zetten!

Wat is de STAP-subsidie, en hoe ontvang ik dit budget?

Het STAP-budget, dat staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie, is de vervanger van de fiscale scholingsaftrek. Het doel van deze subsidie is dat mensen meer regie kunnen nemen in hun ontwikkeling en loopbaan, zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. Dit doel sluit haarfijn aan op onze visie bij Meglio en Profsupport Company. Het STAP-budget is aan te vragen voor iedere volwassene die deel uit maakt van de Nederlandse beroepsbevolking. Lees hieronder verder hoe je het STAP-budget in 3 korte stappen aan kan vragen:

  1. Reserveer je plek
    Zoek & vind op profsupport.company (of op STAP-budget.nl) een STAP-opleiding en meld je aan. Je ontvangt nu binnen 48 uur een STAP-aanmeldingsbewijs vanuit Meglio. Dit STAP-aanmeldingsbewijs dient aan de hand van jouw persoonsgegevens ingevuld te worden.
  2. Upload het STAP-aanmeldingsbewijs bij het UWV
    Ga naar het UWV STAP-portaal en log in met je DigID. Upload hier je aanmeldingsbewijs. Je ontvangt nu per mail een bevestiging of de aanvraag in goede orde is ontvangen.
  3. Ontvang het STAP-budget
    Zodra je de bevestigingsmail vanuit het UWV hebt ontvangen is het budget aan jou toegekend. Je kan nu dus genieten van €1000,- aan subsidie voor onze opleidingen. Mocht je aanvraag toch afgekeurd zijn, niet getreurd. Per jaar zijn er vijf tijdvakken waarin je het STAP-budget aan kan vragen. De tijdvakken starten in maart, mei, juli, september en november.